Prefab

Prefabricerade betongelement

Du tillverkar prefabricerade betongelement och söker en pålitlig logistikoperatör, som ger dig stöd med logistiken mot Skandinavien. På marknaden figurerar allt fler logistikbolag som erbjuder sina tjänster mot byggbranschen. Många av dem för fram den höga kvaliten på sina tjänster eller slåss om ordrar genom att erbjuda lägsta pris. Hur ska man välja en operatör, med vilken ditt värdefulla kontrakt om leveranser till byggprojekt är i trygga händer? Ha koll på dessa faktorer:

  • Erfarenhet av Skandinavien

Det är inte bara den svåra geografin eller klimatet i nordligaste Sverige eller Norge som bidrar. Utan även lokala regler, förhållanden och sedvänjor som är bra att känna till och förhålla sig till.

  • Garanterad säkerhet vid transport

Lastens säkerhet är av yttersta vikt för dig. Kontrollera därför vilka riskminimerande lösningar logistikoperatören tillhandahåller. Ett nyckeltal kan vara antalet oskadade transporter under en viss period, erfarna chaufförer, modern utrustning eller erfarenhet av en viss destination.

  • Erfarenhet från byggbranschen

En logistikoperatör borde känna till branschstandarder inom byggbranschen. Sån kunskap kan visa sig oumbärlig vid exempelvis surrning av konstruktioner som: stolpar, takstolar av armerad betong, eller hur man placerar ekipaget inför lastning.

  • Mångfunktionell fordonsflotta

Möjliggör utförande av en mängd olika uppdrag och ger optimal anpassning till lastens karaktär. På så sätt kan en leverantör erbjuda heltäckande tjänster åt en kund som kan få varierande uppdrag – inklusive de överdimensionerade.

 

Guide för byggbranschen

Kolla vilka steg man bör uppmärksamma när man väljer logistikoperatör till byggbranschen

Läs guiden