Maskiner och utrustning

Maskiner och utrustning

Du är ute efter en logistikoperatör, som kan transportera din yacht, hjullastare, lyftkran eller annan utrustning. Framförallt bör du se till transportörens erfarenhet, som du ska förlita dig på. Förutom erfarenhet och goda referenser i form av realiserade projekt, är det viktigt att företaget levererar en komplex tjänst, genomgående i egen regi. Att genomföra ett projekt utan mellanhänder ger dig bättre kontroll över transporten.

Innan det blir dags att upplåta ditt värdefulla gods, lägg märke till ytterligare ett par punkter:

  • Rätt val av ekipage

Val av ekipage bör göras med tanke på destination – det är nödvändigt att anpassa tekniken för genomfart genom svåra skandinaviska vinterförhållanden. Vinterdäck eller rätt hydraulolja är en självklarhet, men det kan också visa sig att spolarvätsa eller bränsle som inte fryser vid -40 grader är lika väsentligt.

  • Förberedelser och dispenser är en förutsättning

Överdimensionerad transport kräver en mängd ansökningar, godkännanden och dispenser. Det blir inte mindre komlicerat när det rör sig om internationell transport över Östersjön, då reglerna fortfarande inte är enhetliga. Att ta vara på flera länders regelverk är ett måste, och skillnaderna är betydande.

  • Individuella expertkonsultationer av broar och färjeramper

Flera professionella logistikaktörer utför individuella kontroller av broar och färjeramper. Att utgå från dessa underlättar planeringen av transporten och minskar risken för oväntade överraskningar på vägen. På så sätt kan speditörerna redan under instegsfasen undvika vissa sträckor eller färjor.

 

 

Transport case

  1. Transport av lyftkran

Överdimensionerad last

Skeppskran med dimensionerna…..

Rutt

Kristiansand, Norge-> varv vid Svarta Havet, Rumänien 3 000 km.

Ekipage avsett för detta uppdrag

Höjden på denna last gjorde det nödvändigt att använda specialsläp av typen low-loader. Dess konstruktion möjliggör lastning precis ovanför marken, och på så vis sänker totalhöjden på lasten, vilket kommer väl till pass vid längre sträckor.

 

  1. Transport av kabinmodul till borrigg

Överdimensionerad last

Kabinmodul till borrigg med dimensioner …7,05m bredd

Rutt

..... ->Hamnen i Gdańsk

Därefter blev modulen lastad på ett skepp som tog den ut till borriggen utanför norska kusten.

Hinder längs vägen som var tvungna att övervinnas… När lasten är såpass bred, att den tar upp två filer, krävs polisassistans, följebilar och demontering av stolpar mm. Rutten gick bland annat genom centrala Gdańsk

Genomfarten av de olika etapperna kan man följa i klippet på länken nedan.

 

  1. ransport av yacht

Överdimensionerad last

Lyxyacht med dimensioner 21,5m längd x 5,5 bredd x6,10 höjd och vikt på ca 35 ton.

Rutt

Yachtvarvet i Gdańsk -> iläggningsplats i Gdańsk

Ekipage avsett för detta uppdrag

  • Treaxlad dragbil Volvo FH16 660hk

  • Förlängningsbar, specialtillverkad Nooteboomtrailer med 6 hydrauliskt styrda axlar som möjliggör snävast möjliga svängradie och hög manöverförmåga. Trailern kan förlängas till 42m och lasta 67 ton.

Hinder längs vägen som var tvungna att övervinnas…

Väldigt högt värde på godset i kombination med trånga, svåra passager (t ex genom ett flertal grindar och över ojämnt underlag) krävde ett väl sammansvetsat team.

 

De fjärrstyrda axlarna på trailen underlättade manövreringen betydligt.

 

Lastning och lossning kan beskådas i ett kort klipp via länken nedan.

Hur kan vi hjälpa dig?